Hvordan nå målet?

ireland-1971997_1920

Du har et ønske om utrette noe i 2021, å nå et mål. Kanskje vil du komme til bunns i en av slektsgreinene dine, skrive en artikkel, en slektsbok, en diktbok, en sakprosabok eller kanskje en historisk roman.


Målet står klart for deg, motivasjonen er på topp men hvordan sikre at du kommer deg dit?


Kunsten er å bryte ned prosessen i passende delmål. Delmålene bør ikke være større enn at du er sikker på å nå dem og gjerne får gjort litt mer enn du hadde tenkt. Det er mest motiverende. Da vil du alltid føle mestring.


Det høres lett ut, ikke sant? Selv har jeg en tendens til å sette for høye delmål. Jeg tror at jeg skal rekke mer enn det som faktisk er mulig. Da blir jeg fort løpende etter oppgavene med en følelse av aldri å strekke til. Det er drepende for selvtilliten. Så derfor: Husk at du skal ha fritid, husk at du skal gjøre andre ting. Det er lurt å legge inn litt rom for slakk.


Legg hele prosessen din inn i kalenderen og reserver tid for når arbeidet skal gjøres. Det som ikke står i kalenderen blir heller ikke gjort. Hvert år kjøper jeg meg en fin kalender til å ha på pulten. Min er innbundet og laget av en kjent kunstner. Illustrasjonene, fargene og de oppmuntrende kommentarene gjør planleggingen morsom, og bidrar til å holde motet oppe selv på de svarteste dagene.


Husk at livet av og til kan komme i veien. Da må du være vennlig og forståelsesfull med deg selv. Det er ingen vits i å snakke seg selv ned når du ikke kan gjøre noe fra eller til uansett. Konsentrer deg om å løse livsflokene, juster arbeidsplanen og ta opp igjen tråden så snart du har rom for det.


Lykke til!


organizer-791939_1920


2 kommentarer

Børre Rosenkilde Rosenkilde
 

Denne bloggen din fikk jeg stor nytte av idag.

Har plutselig fått noe som heter tinitus og får dårlig med søvn.
Istedet får jeg nesten panikk av lyden jeg hører som ingen andre hører. Den på sett og vis har begynt å styre meg og får alt for stor fokus fra meg.

Derfor var det nyttig idag å få ditt innspill.
Få tanker vekk fra "lyder" og begynne planlegging.

Viktig å sette små delmål.
Ikke sette for store, men overkommelige delmål som man mestrer.

Sette opp planer slik at man også får litt fritid.
Der har jeg vært dårlig til å dyrke egen fritid.
Men den må nok planlegges.

Så tusen takk for dine positive innspill i mitt liv.
Med nydelige bilder og alltid noen fine innspill.
Jeg vet det er slektforsking du brenner for, men du skal vite at det sikkert er flere som meg som følger deg fordi vi får ekstra krefter av dine innspill.
Følger deg på facebook.
Ønsker deg en fin dag! 

Les mer...
Les mindre
Randi Kristin Strand
Admin
 

Tusen takk for hyggelige ord, Børre! Det gir meg stor glede om jeg kan være noe for andre, å kunne bidra med noe positivt i hverdagen.

 

Jeg har selv Tinnius og vet alt om hvor plagsomt det er. Det er som du sier viktig å få tankene bort fra lydene. Klarer du å ignorere, glemme støyen fra ørene blir alt bedre. Og så er det utrolig viktig å fokusere på fritid og å ha det bra. Jeg har selv opplevd at lydene blir helt borte i perioder da jeg har hatt fri eller er i god arbeidsflyt. En annen ting som er viktig er å beskytte seg for støy slik at plagene ikke blir verre. Ha alltid ørepropper med deg slik at du kan skjerme deg for høye lyder når det trengs.

 

Glad for at du er medlem i Facebookgruppen. Det er veldig hyggelig å ha deg der. Klem

 
Les mer...
Les mindre